steektrap voordelen
Interieur

Steektrappen: de belangrijkste voordelen

Ben je op zoek naar een geschikte trap, maar heb je nog geen keuze gemaakt uit de verschillende soorten trappen? De keuze voor een steektrap is meer dan het overwegen waard. Een steektrap biedt ten opzichte van verschillende andere modellen diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van een steektrap. Een steektrap is veel goedkoper dan een klassieke trap met stootborden. We spreken we van een steektrap, wanneer de trap in ieder geval drie ononderbroken traptreden heeft.

Steektrappen hebben maar weinig ruimte nodig

Niet alleen is een steektrap relatief goedkoop in de aanschaf hiervan. Ook bieden de steektrappen het voordeel, dat ze maar weinig ruimte nodig hebben in een kamer. Het is niet voor niets, dat de trappen veelal worden ingezet als opgang naar een zolderruimte of om bijvoorbeeld op een hoogslaper te kunnen komen. De steektrap kan met een scherpe hellingshoek tegen de hoogslaper aan worden geplaatst. Ideaal, wanneer de ruimte in een slaapkamer beperkt is! Daarbij verspil je het liefst zo min mogelijk ruimte aan een trap in je slaap- of werkkamer. Een goed alternatief voor een vlizotrap! 

Je kunt steektrappen als bouwpakket kopen

Reeds las je al, dat steektrappen goedkoop zijn in de aanschaf hiervan. Dit is echter niet het enige voordeel, op het gebied van kosten. Je kunt een steektrap relatief eenvoudig zelf in elkaar zetten. Doe dit bij voorkeur met z’n tweeën, om verzekerd te zijn van een fraai eindresultaat. Om een steektrap zelf in elkaar te zetten bestel je online een bouwpakket trap. Heb jij al eens gekeken naar de mogelijkheden hiervan? Een bouwpakket trap is vaak gemaakt van hout. Het maakt dat de steektrappen naar eigen wens bewerkt kunnen worden. Bestel ze op maat, of zaag ze zelf in het juiste formaat. Ook kun je deze trappen op verschillende manieren afwerken. Direct een bouwpakket trap bestellen? Bekijk hier alle trappen van Houtcompleet die als bouwpakket geleverd worden.