houtkachels
Interieur

Waarom jij een houtkachel moet kopen

De dagen worden korter. Het is koud buiten en je wilt niks liever dan heerlijk binnen opwarmen. Hoe kan dat nu beter dan met een lekkere warme houtkachel? Een houtkachel kopen is dan ook helemaal geen slecht idee. Met een houtkachel zit je straks heerlijk warm met een kopje warme chocolademelk onder een behaaglijk kleedje een romantische kerstfilm te kijken. En dat wil iedereen toch gewoon?

De voordelen van een houtkachel

Als je het warm wilt hebben in huis, volstaat een gewone CV-verwarming natuurlijk ook. Maar een houtkachel brengt meer dan enkel de warmte in huis. Het zorgt voor een sfeervol aanzicht. Spelende vlammen zorgen voor een schitterend tafereel in je woonkamer. Een ander voordeel van een houtkachel, is dat deze goedkoper is dan een CV-verwarming. In plaats van een dure gasrekening, betaal je enkel het hout. Je stookt immers op hout. En dat hout kun je natuurlijk zelf kappen, maar je kunt ook kant en klare blokken kopen op verschillende plaatsen. De warmte van een houtkachel is daarnaast ook heel anders dan van een CV. Het voelt veel behaaglijker. Met een ventilator op je houtkachel kun je ervoor zorgen dat de warmte zich beter verspreid door de ruimte en dat is natuurlijk erg prettig.

Een duurzame warmtebron

Hout stoken is beter voor het milieu. Dat komt doordat hout een duurzame warmtebron is. Hout is hernieuwbaar en wanneer je een nieuwe boom plant voor elke zak stookhout dat je koopt, ben je helemaal duurzaam bezig. 

Verschillende soorten houtkachels te koop

Een houtkachel past in elk interieur. Of je nu een strak en modern interieur hebt of juist een klassieke inrichting. Houtkachels zijn dan ook te koop in veel verschillende uitvoeringen. Je hebt mooie strakke modellen, met strakke lijnen en een strak design, maar ook schitterende klassieke uitvoeringen. Deze zijn juist sierlijk en elegant afgewerkt. Daarnaast zijn er houtkachels te koop die je in kunt laten bouwen, maar kun je ook kiezen voor een losstaand model. Het losse model is natuurlijk een echte blikvanger en kan dan ook centraal in je woning geplaatst worden.

Bijkomende extra’s

We weten dat een houtkachel een sfeermaker is en dat deze zorgt voor een behaaglijke warmte, maar een houtkachel kan daarnaast ook nog wat extra’s bieden. Zo zijn er houtkachels welke zijn uitgerust met de meest moderne technieken, waar je ook op kunt koken. De zogenaamde houtfornuizen brengen net even wat extra’s. Naast het verwarmen van de ruimte, kun je er dus ook lekker mee bakken.