huisdier in huis
Interieur

Een huisdier-proof interieur

Thuis komen en dan een kwispelende staart tegemoet zien komen of een lief beestje dat je een paar kopjes geeft als je op de bank zit. Huisdieren zijn echt een onderdeel van het gezin. Het enige verschil is dat jij de kussens, de bank, je mooie vloerkleed en je gordijnen wél heel laat. In dit blog delen we wat tips zodat je huisdieren geen bedreiging meer vormen voor je interieur pronkstukken.

Stof? Liever niet

Een stoffen bank, kussens van grove stoffen, gordijnen en een hoogpolig vloerkleed. Die items zijn echt verleden tijd als je een huisdier in huis wil halen. De nagels kunnen ervoor zorgen dat jouw mooie vloerkleed – die je net nieuw hebt – er uit ziet alsof je hem al jaren hebt. En dat is waarschijnlijk niet de look waar je voor wil gaan. Ga in dat geval voor een laagpolig vloerkleed. Je huisdieren kunnen daar namelijk geen schade aan verrichten.

Hetzelfde geldt voor je bank: een stoffen bank is mooi, maar met een hond of kat die op de bank springt is dat ook snel verleden tijd. Een lederen bank is dan waarschijnlijk een beter idee. Of je huisdieren gewoon aanleren dat ze niet op de bank mogen. Maar jij en ik weten best dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan..

Een eigen plekje voor je huisdier(en)

Na een lange wandeling met je hond plof jij heerlijk neer op de bank. Maar waar ‘ploft’ je hond dan neer? Ga eens na of je hond een eigen plekje heeft in de woonkamer. Een kleine mand is soms niet genoeg. Dan snap ik wel dat je hond of kat bij jou op de bank wil liggen. Wij hebben sinds kort een grotere mand gekocht voor onze hond. En om hem echt bij het gezin te betrekken, hebben we ook een apart kleed voor hem gekocht. Niet heel groot, hoor. Ongeveer even groot als zijn mand. Maar die leggen we dan vervolgens op ons vloerkleed naast de bank, zodat hij er ook bij hoort. Huisdieren voelen dat echt goed aan.

Datzelfde geldt voor je kat. Zij moeten hun nagels kunnen ‘bijhouden’ zoals wij onze nagels knippen of vijlen. En dat doen ze door? Jawel, te krabbelen. En dan wil jij je gordijnen of bank wel heel houden. Een krabpaal is echt een must. En dan niet zo’n simpele. Ik heb het over een échte krabpaal. Thank me later.