financieel adviseur
Uncategorized

Financieel adviseur Amsterdam: waarom ik ervoor koos

Ik ben in 2020 meer gaan verdienen. Superfijn natuurlijk. Maar toch heb ik het gevoel dat ik aan het eind van mijn geld een stukje maand overhoud. Vreemd, dacht ik. Dus ik besloot om met een financieel adviseur in Amsterdam te praten. Want ik heb grootse doelen, maar zonder sparen gaan die doelen niet bereikt worden.

Omdat ik iedereen de wijsheid van een financieel adviseur gun, deel ik mijn bevindingen met je.

Waarom een financieel adviseur?

Als ik mijn pensioenoverzicht open, zie ik dat ik tot mijn 70e levensjaar moet werken. Natuurlijk, ik snap dat er een pensioentekort is en steeds groter wordt. Maar dat houdt in dat ik nog 45 jaar moet werken. Begrijp me niet verkeerd, ik vind mijn werk ontzettend leuk. Maar niet zo leuk om dat nog zo lang te doen. Ik wil dus eerder met pensioen.

Dus daarom besloot ik mijn financiën inzichtelijk te maken. En wat blijkt: ik geef echt te veel geld uit. Niet gek dat ik mijn doelen dan niet haal. En aangezien ik het zelf niet kan, heb ik een expert ingeschakeld.

Wat ik leerde van een financieel adviseur

Ik heb een aantal keer met een financieel adviseur van Excellent Finance om de tafel gezeten. We keken niet alleen naar mijn vaste lasten (want daar heb ik op zich niemand anders voor nodig dan mijzelf). We keken vooral naar de mogelijkheden. Waar kkan ik besparen, maar ook: waar kan ik extra verdienen.

Als je met geld bezig bent, gaat het voornamelijk om besparen. En natuurlijk heb je geen 4 streamingdiensten nodig, kun je de tandarts ook zelf betalen in plaats van je ervoor te verzekeren (waar je vaak meer voor betaald). We hebben ook gekeken naar nog meer verdienen.

Ik heb afgelopen jaar al salarisverhoging gehad, dus nog een keer aankloppen bij mijn werkgever had niet zoveel zin. Daarom zochten we samen naar andere mogelijkheden. Ik begon met investeren in aandelen en obligaties, voornamelijk aandelen met dividenduitkering trouwens. En verder kijk ik naar de mogelijkheden om zelf een onderneming op te zetten en zo extra geld te verdienen.

Als ik zo door ga, hoef ik tot mijn 60e te werken (inflatie meegerekend uiteraard). Dat scheelt tien jaar!! En dat allemaal door de experts. Of ik de investering eruit haal? Dat weet ik wel zeker!