tafel marmer
Interieur

Een marmeren eettafel: een echte blikvanger in huis

Nederlandse interieurs herken je vaak aan de grote eettafel en een marmeren eettafel is dan heel speciaal. Marmer is een materiaal met een aanwezigheid en het straalt luxe en romantiek uit. Als je aan marmer denkt, dan denk je misschien aan luxe badhuizen, aan Italiaanse villa’s of aan stijlvolle badkamers, maar marmer is bijzonder veelzijdig. Het is in een verscheidenheid aan kleuren te krijgen en je kunt er zowel een stoer- als een romantisch- of landelijk uiterlijk aan geven. Daarnaast gaat marmer ook erg lang mee, mits je er goed voor zorgt. 

Je marmeren eettafel onderhouden

Marmer is in principe een onderhoudsarm materiaal. Het is wel gevoelig voor bijvoorbeeld zure vloeistoffen en krassen. Daarom is het belangrijk dat je je marmeren eettafel op de juiste manier behandelt en reinigt. Gebruik onderzetters en placemats voor je glazen, kopjes, borden en ander tafelgerei. Je voorkomt dan kringen of vlekken op je tafelblad. Als je het tafelblad schoonmaakt, dan gebruik je een zacht schoonmaakmiddel en een doek. Doe dit vooral niet met een schuursponsje, of je kunt het tafelblad onherstelbaar beschadigen. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen voor natuursteen, maar een klein beetje groene zeep is ook prima. Gebruik liever te weinig dan te veel schoonmaakmiddel, anders kan er een vettig laagje achter blijven.

De voordelen van marmer

Als je je aan de bovenstaande regels houdt, dan blijft je marmeren eettafel erg lang goed. Duurzaamheid is dus een voordeel van marmer en van alle andere soorten natuursteen. Je kunt marmer krijgen in verscheidene kleuren, zoals wit en zwart, beige, groen en roze. Door de juiste kleur te kiezen laat je het perfect aansluiten bij elk soort interieur. Marmer kan tegelijkertijd elegant en stoer zijn, maar het is altijd stijlvol, wat ook je smaak en voorkeur. Met een marmeren eettafel in jouw woning zal je interieur er direct compleet anders uitzien.

Tips bij het uitkiezen van je marmeren eettafel

Een eettafel kies je dus uit op kleur en op stijl. We willen je dan de volgende twee tips nog meegeven, zodat je met de beste marmeren eettafel thuis komt.

  1. Kies altijd voor een tafelblad dat al geïmpregneerd is. Bij de meeste meubelzaken is dit standaard. Een geïmpregneerd tafelblad is al beschermd tegen vloeistofschade en als je hem direct goed reinigt beschadigt hij niet. Vraag aan je specialist over de behandeling die gebruikt is en wanneer deze eventueel moet worden herhaald.
  2. Kies daarnaast voor een tijdloze eettafel. Op dit moment is de industriële stijl erg in, maar wie zegt dat je dit na 10 jaar nog steeds mooi vindt? Je marmeren eettafel kan vele jaren meegaan en tijdens deze jaren verandert je smaak ongetwijfeld. Het is dan de bedoeling dat je eettafel bij deze veranderingen blijft passen en dat je je interieur er omheen kunt blijven ontwerpen. 

De juiste marmeren eettafel zal in geen enkele woning misstaan. Met de bovenstaande informatie, en de kennis van een specialist van Giga Meubel, kies jij een eettafel uit die jou vele jaren van dienst zal zijn.