verhuizen tips
Verbouwen & Verhuizen

Binnenkort verhuizen? Dit maakt het verhuizen makkelijker!

Je hebt behoefte aan meer ruimte, je hebt ander werk, je wil dichterbij de stad wonen (of juist verder weg). Kortom, je gaat verhuizen. Als dit je eerste keer verhuizen is, maak je borst maar nat. Wij helpen je graag een handje en hebben wat tips op een rijtje gezet zodat het verhuizen niet langer een probleem, maar een uitdaging wordt!

Inpakken wat je niet gebruikt

Ga je in de winter verhuizen? Alles omtrent de zomer – zwemkleding, korte broeken, topjes en vakantiespullen – kunnen dan al prima ingepakt worden. Pak alles in wat je verwacht niet meer te gaan gebruiken. Dat scheelt je aan het eind, vlak voor de daadwerkelijke verhuizing, een hoop werk. Pak elke avond een half uurtje in. Dat is leuker, makkelijker en overzichtelijker dan last minute alles in moeten pakken.

Per categorie inpakken

Tijdens een verhuizing kom je erachter dat je toch wel wat meer spullen had dan je al dacht. Het is daarom goed om per categorie te werk te gaan. Dat is niet alleen makkelijk met het in- en weer uitpakken van de verhuisdozen, maar het helpt ook met het eventueel weggooien/doneren van bepaalde items. Die 17e jeans heb je echt niet meer nodig. Misschien maak je je vriendin er erg blij mee!

En doordat je alles per categorie inpakt, kan je verhuisdozen ook ‘labelen’. Schrijf op voor welke kamer de verhuisdoos bestemd is. Dat maakt het voor jezelf (of voor je verhuizers) al een stuk makkelijker.

Een goede voorbereiding..

..is het halve werk. Je denkt dat je veel dingen al hebt geregeld. Energie afsluiten, water afsluiten, internet afgesloten. Maar er zijn van die dingen die erbij inschieten. Denk maar eens aan je post. Heb je je adres al laten wijzigen? Zo hoef je niet nog zes keer naar je oude huis om je favoriete woonmagazine op te halen. Verzamel zo’n zes maanden van tevoren (ja, echt) verschillende soorten post of schrijf alles op een briefje/in de notities op je mobiel.

In die zes maanden tijd krijg je vaak genoeg dat woonmagazine, post van de gemeente of van andere zaken binnen. Zo weet je waar je je adres allemaal moet wijzigen. Scheelt weer wat ritjes richting je oude woning en irritaties van de nieuwe bewoners.

3 Comments

  • Natalie

    Ik ben al een stuk of zes keer verhuisd, voorlopig de laatste keer mag ik hopen. Het heeft me ook een smak geld gekost omdat ik het helemaal uitbesteed. Dat scheelt namelijk een hoop stress. Laat de professionals maar met ijskasten en wasmachines slepen. De hele verhuizing is ook nog eens veel gauwer achter de rug en alles is verzekerd. Alleen het inpakken moet je nog zelf doen.

  • isabel

    Het eerste, dat je verhuist, is de post. Het is zaak, zo gauw mogelijk alles op het goede adres te laten aankomen. Het laatste dat je verhuist, zijn de huisdieren. Vooral katten hebben een hekel aan verhuizen. Onze ene kat ging direct op de vensterbank liggen suffen, maar de andere liep onmiddellijk weg. We hebben moeten flyeren om hem uiteindelijk klaaglijk mauwend onder een heg te vinden.

  • irene

    Bedankt voor deze heel bruikbare verhuistips. Ik heb het de laatste keer verstandig aangepakt. Ik denk echter terug aan die keer dat ik op wereldreis ging. Een half jaar was ik niet thuis geweest. Ik had onderverhuurd, maar de huurder was met de noorderzon vertrokken. Ik kwam toen thuis en de deurwaarder had alles laten weghalen. Dat had één voordeel: een hele makkelijke verhuizing.