betonpoeren
Verbouwen & Verhuizen

Wat zijn betonpoeren nou precies?

Wat is precies de functie van betonpoeren en waarvoor zijn ze bedoeld? In dit artikel leg ik je kort uit wat je allemaal moet weten over betonpoeren. Voor welke bouwwerken het geschikt is, hoe installeer je een betonpoer en de reden van verschillende groottes in betonpoeren. Lees gerust verder om alles te weten over betonpoeren in een handomdraai. 

Basis voor je bouwwerk

Betonpoeren worden gebruikt als basis voor je bouwwerk. Het is namelijk de bevestiging van je bouwwerk aan de grond. Dus als je bijvoorbeeld een schutting wilt plaatsen staan de pilaren van de schutting vast aan de betonnen poeren die weer gevestigd zijn in de grond. Dit gebeurd door middel van het graven van een gat, waarna er onderin het gat bijvoorbeeld  een steen waterpas wordt geplaatst als bodem. Als we het voorbeeld van de steen even nemen is het belangrijk dat de steen aardig groot is qua oppervlakte omdat hierdoor het gewicht wordt verdeeld. De betonpoer wordt op de steen geplaatst. Er moet een deel van de betonpoer uitsteken om bijvoorbeeld de pilaar van de schutting op de vestigen. Rond het gedeelte van de betonnen poer in de grond wordt cement geplaatst zodat het geen ruimte meer heeft om te bewegen. Kies daarom van te voren goed waar je de betonpoeren gaat plaatsen want eenmaal bevestigd kost het je heel veel tijd om het veranderen. 

Doordat aan de onderkant en zijkanten van de betonnen poer steen en cement is geplaatst kan het geen kant meer op. Daarom kun je vertrouwen op de betonnen poeren dat je bouwwerk stevig in de grond staat en er niks mee kan gebeuren. Daarbij zijn de betonnen poeren gemaakt van prefab beton, dit beton biedt weerstand tegen alle weersinvloeden van buitenaf. Dus een zware regenbui of storm kan niet tegen het beton op. 

Verschillende formaten

Er zijn verschillende formaten betonpoeren, dit is omdat elk bouwwerk haar eigen kracht en gewicht heeft. De grote betonnen poeren zijn voor het grotere werk, zoals een terras of tuinhuis, en de kleinere formaten zijn voor het kleinere werk zoals een schutting. Kies daarom bewust welke betonpoeren je nodig hebt voor je bouwwerk, ook om de kosten tegemoet te komen.

Wil jij online betonpoeren kopen? Betonpoerengigant!