verhuizen tips
Verbouwen & Verhuizen

Wat moet je allemaal regelen voordat je gaat verhuizen?

Verhuizen is een heel gedoe. Veel mensen ervaren het als een tijd van veel spanning en stress. Met deze blog hopelijk enkele tips om de verhuizing vlot te laten lopen zodat je achteraf zegt; verhuizen valt best mee.

Voorbereiden

Een verhuizing is goed voor te bereiden. En dit niet alleen met alvast spullen inpakken die je toch niet nodig hebt, en alvast wat storten bij de milieustraat wat je niet meer gebruikt. Verhuizen is immers een mooie kans om het huis op te ruimen. Andere zaken die je goed voor kan bereiden; met welke energieleverancier ga je in zee? Via een energie vergelijker kun je de goedkoopste leverancier vinden. 

Denk daarnaast aan je woonverzekering. De kans is heel groot dat je premie zal veranderen na een verhuizing. Vooral met de inboedelverzekering zijn veel mensen onderverzekerd. Dit omdat de mensen bijkopen waardoor ze meer in huis hebben als in de tijd dat ze de polis afsloten. Mocht de verhuizing echt over een flinke afstand gebeuren, echt naar een andere stad of dorp, ruim voor de verhuizing op internet surfen wat waar is. Waar zijn de scholen, waar is de huisarts, tandarts, enzovoort? Dit soort klusjes is leuk om in alle rust te doen, en je laat niet alles op het laatste moment aankomen.

Laten verhuizen

Bij de voorbereiding om te verhuizen kan het ook wijs zijn om te informeren wat laten verhuizen door een bedrijf kost. Veel mensen denken dat het duur is. Maar professionele verhuizers brengen alles met alle hulpmiddelen naar het nieuwe adres. Een verhuisbedrijf heeft een verzekering die je schadeloos stelt als er iets stuk gaat. Zelf een bus en aanhangwagen huren plus nog iets aan schade kost net zoveel als laten verhuizen. Daarbij, als je voor die offerte gaat zit je gelijk op de site van een verhuisbedrijf, en niet uitzonderlijk hebben zij tips en handige checklists voor als je gaat verhuizen. Zo is er een verhuisbedrijf dat de tip geeft om de nacht vóór de verhuisdag de kat naar een pension te brengen, en dat beestje in de ochtend na de verhuisdag weer op te halen. Breng trouwens op dezelfde manier ook maar de kinderen naar opa en oma.

Zelf verhuizen

Mocht je toch besluiten om met hulp van vrienden en familie te verhuizen, veel verhuisbedrijven hebben een verhuiswinkel. Aldaar verkopen ze inpakpapier, plakband, verhuisdozen, en soms ook handige zakken om hangende kleding te verhuizen. Naast een busje en aanhangwagen zijn er ook liften te huur. Dit zijn elektrische kranen die je zelf mag bedienen waarmee je inboedel via de gevel op kan voeren. Dit is handig bij verhuizen naar een bovenwoning wat alleen te bereiken is via een krappe trap, of nog lastiger, een wenteltrap. Lompe stukken zoals een kast is dan lastig via de trap te verhuizen, en als het boven is heeft het krassen. Veiliger is om een kast buitenom naar boven te brengen, en via het raam met een deken op de vensterbank de kast naar binnen brengen. En na deze tips kun je verhuizen en genieten van je nieuwe woning.