slaapkamer nachtrust tips
Interieur,  Slaapkamer

Optimale nachtrust? Deze 3 tips gaan je helpen!

Je herkent het vast wel: je hebt een hele dag gewerkt, gesport, je huishouden bijgehouden en je droomt nu al over die heerlijke 8 uur slaap die je straks gaat pakken. En zodra je in je bed ligt, is die slaap nergens te bekennen. Een optimale nachtrust behalen is voor veel mensen best lastig. Maar met deze interieur tips gaat het je zeker weten helpen!

Raam open!

Je lichaam moet afkoelen tot een bepaalde temperatuur voordat je uberhaupt in slaap kan vallen. Slaap je in een dikke pyjama, dik dekbed en de ramen dicht? Je lichaam moet hard zijn best doen om af te koelen, maar je maakt het hem (of haar) niet bepaald makkelijk.. Zet je raam open! Frisse lucht helpt & je krijgt ook nog eens wat extra zuurstof.

Rustige kleuren gebruiken

Het is vast geen verrassing dat kleuren invloed hebben op je gemoedstoestand. Zo zorgt rood voor energie, geel voor een vrolijk gevoel en lavendel juist weer voor rust. Een rode slaapkamer is leuk, maar gaat je niet bepaald helpen met het behalen van die 8 uur slaap. Kleuren die helpen om tot rust te komen, zijn paars, blauw en grijs. Gelukkig zijn dit ook nog hele trendy kleuren.

Planten en natuurlijke aroma’s

Nature is your best friend. Zet wat planten in je kamer. Planten hebben een luchtzuiverende werking en zorgen daarbij voor extra zuurstof in je slaapkamer. Heb je niet bepaald groene vingers? Dan zijn natuurlijke aroma’s ook nog een manier om tot rust te komen. Lavendel, eucalyptus en munt hebben een rustgevende werking. En met de mooie difusers van tegenwoordig is het verspreiden van zo’n rustgevende geur ook nog eens erg stijlvol.