afzetcontainers
Verbouwen & Verhuizen

Afzetcontainer: Waarom je ze zou gebruiken bij een verbouwing?

Je hebt het besluit genomen om je huis te verbouwen. Of je net aangekochte huis moet eerst een metamorfose ondergaan voor dat je er kan gaan wonen. Bij wat voor verbouwing dan ook, je gaat te maken krijgen met puin en afval. Dit moet je natuurlijk op de een of andere manier tijdens je verbouwing kwijt. Maar het steeds heen en weer rijden naar de stort is geen oplossing. Het kan daarom handig zijn om afzetcontainers te huren. Het huren van deze containers heeft enkele voordelen die we in dit blog bespreken.

1. Afzetcontainers zijn enorm ruim

Wat voor verbouwing je ook gaat uitvoeren, je krijgt altijd te maken met troep. Je kunt bij jezelf denken dat het wel mee zal vallen, maar vaak heb je toch meer puin dan je dacht. Natuurlijk kun je heen en weer rijden naar de stort om je puin kwijt te kunnen. Maar dit is natuurlijk niet handig. Veel handiger zou het huren van afzetcontainers zijn. Deze afzetcontainers worden voor de deur geplaatst en eventueel tussentijds ook nog geleegd. Hierdoor kun jij je helemaal bezighouden met alle details van de verbouwing. Wel zo fijn, want je wil geen gekke kleur tegeltjes op de wand in je badkamer. 

2. Je gaat tijd en geld besparen

Je kunt het je nu al bij niet meer voorstellen, een verbouwing zonder afzetcontainers. Want als je zo’n container niet hebt, wat ga je dan doen met je puin? Als het op straat zet heb je dikke kans dat je een boete van de milieupolitie krijgt. Dit is zonder, gezien een verbouwing al meer dan genoeg kost. Ook het eerder genoemde heen en weer pendelen tussen je huis en de vuilstort is een tijdrovende optie. En kost, naast het huren van een aanhangwagen, ook nog benzine en in sommige gemeenten moet je ook nog voor het storen van het puin betalen. Door het huren van afzetcontainers bij een verbouwing krijg je hier niet mee te maken. Heb je een klusjesman in de arm genomen voor de verbouwing? Dan vragen hun meestal zelf al om afzetcontainers of ze kunnen die voor je regelen.

3. Zorgenvrij verbouwen

Het huren van afzetcontainers is in de praktijk erg makkelijk. Meestal zorgt het verhuurbedrijf van de puincontainer voor de gehele afhandeling. Dit betekent dat zei de container op de juiste plaat voor je deur neerzetten, maar ook dat ze de containers ook voor je legen. Een belletje is vaak meer dan genoeg om een container te huren. Maar tegenwoordig kun je ook online afzetcontainers huren. Jij geeft aan op welke dag je de container nodig hebt en het wordt voor je op de juiste plaats neergezet. Zelf als je niet thuis bent. Zoals eerder aangegeven, kun je de container halverwege de verbouwing laten legen als ze vol zitten. Je neemt gewoon contact op met de verhuurder en deze zal hem dan zo snel mogelijk omwisselen voor een lege container. Succes met verbouwen van je woning! 

3 Comments

  • Ivan

    Bij het verbouwen is zo’n container inderdaad erg handig. Zorg er wel voor dat hij afgesloten kan worden, of dat hij achter een hek staat. Toen wij verbouwden, vonden de buurtbewoners zo’n container ook wel handig. Zo belandde er heel veel grofvuil uit de buurt in de container.

  • Marie

    Het is inderdaad slim om een container te huren wanneer je gaat verbouwen. Ook bespaart het je veel ritjes naar de plaatselijke stort. Je gaat daarnaast waarschijnlijk ook meer afval weggooien dan dat je van tevoren in kan schatten.

  • Reinhard

    Bij een verbouwing produceer je altijd veel meer afval dan je denkt. Als het goed is, maakt de aannemer van de verbouwing je hierop attent. Het is helemaal ideaal wanneer je de container op eigen grond kunt zetten.