Gietvloer trends
Interieur

Gietvloer trends van 2020: Betonlook gietvloer

Gietvloeren het is een van de hipste vloeren die je nu in 2020 kan laten leggen. Het is niet alleen erg praktisch, omdat je het makkelijk kan schoonhouden, maar ook heel stijlvol. Net als de meeste dingen voor in het huis zijn gietvloeren ook onderheven aan trends. In dit blog vertellen je daarom alles voor de trends op het gebied de betonlook gietvloer de gietvloer kleuren van dit moment. 

Welke materialen zijn er voor gietvloeren?

De moderne gietvloeren zijn meestal gemaakt van polyurethaan (PU). Alle kleurencombinaties zijn mogelijk volgens de kleurenwijzer. Het materiaal is zacht en elastisch zonder enige oneffenheden. Ook zijn de vloeren erg sterk en veel minder kwetsbaar dan laminaat. Daarnaast zijn de vloeren zeer eenvoudig te onderhouden en schoon te maken. Belangrijk is dat je voor een stabiele vlakke ondervloer zorgt voordat de vloer wordt gelegd door een specialist. Daarom zijn gietvloeren de vloeren trend van 2020.

Betonlook gietvloer is de echte trend van 2020

De betonlook gietvloer geeft jouw woning een zeer moderne uitstraling. Er zijn diverse gietvloer kleuren die hier worden besproken. Een gietvloer is zoals de naam zegt cement of die in het vloeroppervlak wordt gegoten. De vloer heeft tijd nodig om te harden. Gietvloeren worden vaak gepolijst waardoor er een prachtige gladde glans over de vloer ontstaat zonder naden en kieren zoals in laminaat en stenen.

De gietvloeren met de betonlook zien we vaak terug komen in moderne nieuwe huizen. Dit, omdat gietvloeren helemaal anno 21ste eeuw zijn. De levendige betonlook ontstaat door een samensmelting van twee verschillende gemengde gietvloer kleuren. De vloer is niet helemaal egaal, maar heeft zo een wat dynamisch effect. De betonlook is te verkrijgen in verschillende kleurtinten o.a. lichtgrijs gemixt met donkergrijze dynamiek, zwartgrijs, donkergrijs, zilvergrijs of een gewone betonkleur. De betonlook is zeer passend in een industrieel modern interieur. De industriële betonlook is vaak een melange van luxe kleuren.

Dé gietvloer kleur voor 2020

Naast de betonlook zijn er tevens knalblauwe gietvloeren. Deze prachtige kleur zorgt ervoor dat uw woning er uit springt. Tevens zijn dit unieke strakke trendy vloeren. Blauw past zeer goed bij witte meubels en een witte badkamer bijvoorbeeld. Blauw en wit steken erg mooi tegen elkaar af! Ook rood, geel, groen, oranje, paars en noem maar op zijn mogelijk. Uiteraard, indien het interieur deze kleuren als vloer toelaat. Zwart is een zeer mooie sjieke en diepe kleur. Zwarte gietvloeren zijn heel mooi bij een donkere badkamer met donkere tegels. Indien je kiest voor ruimte en een schone steriele uitstraling, kies je voor witte gietvloeren. Dit maakt je woning zeer ruim, omdat witruimte creëert. Witte gietvloeren staan mooi bij witte meubels, maar bij grijze en lichtblauwe meubels. De Scandinavische stijl match erg goed met een witte vloer.

Foto via Obly.com