Keuken verbouwen tips
Keuken

Zo overleef je iedere keuken verbouwing

Na maanden van sparen en plannen is het eindelijk zover. Jullie kunnen de keuken gaan verbouwen. Na goed overleg met een keukenspecialist hebben jullie een prachtig ontwerp gemaakt die binnenkort gerealiseerd kan gaan worden. Waarschijnlijk kan je niet wachten tot de verbouwing van start gaat. Eindelijk de keuken van je dromen. Niet iedere dag meer naar food places near me zoeken, maar gewoon lekker zelf kokkerellen! Hoewel een verbouwing altijd veel plezier brengt en je vast niet kan wachten tot je het eindresultaat mag bewonderen, kan het ook heel erg stressvol zijn. Verbouwen staat bij veel mensen in hun top 5 van stressvolle situaties. 

Wil jij de komende verbouwing zonder stress tegemoet zien? Wij geven je enkele tips die dit mogelijk maken. Stressvol verbouwen? Geen enkel probleem! 

Bereid je goed voor 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat alles tot in de puntjes geregeld is voordat de verbouwing begint. Niemand zit er immers op te wachten om nog heel veel dingen te regelen als de verbouwing al begonnen is. 

Bespreek daarom alvast met de klusjesmannen welke taken zij hebben en wanneer ze wat gaan uitvoeren. Zo krijg je meer inzicht in de verbouwing. Vraag tevens naar de duur van de verbouwing. Hoewel dit door onvoorziene omstandigheden natuurlijk altijd langer kan duren dan verwacht, heb je in elk geval al een beetje een idee van hoe lang je straks zonder keuken zit.  

Denk ook aan praktische zaken. Als je een tijdje zonder keuken moet zitten is het bijvoorbeeld lastig om iedere avond een voedzame maaltijd op tafel te zetten. En om nou hele dagen boterhammen te eten heeft natuurlijk ook niemands voorkeur. Daarom kan het slim zijn om een extra magnetron of camping kookstel aan te schaffen. Zo kan je genieten van een magnetronmaaltijd of snel zelf even wat kokkerellen. Wil je voor die paar dagen niets extra’s kopen? Dan behoort online eten bestellen natuurlijk ook nog tot de mogelijkheden. Bereid jezelf hier in elk geval alvast op voor. Zo zit je niet iedere dag met de, ‘wat eten we vandaag?,’ vraag in je maag. 

Schakel extra mankracht in 

Heb je besloten om een gedeelte van de verbouwing zelf te doen? Dan moet je er rekening mee houden dat dit nog net wat meer stress met zich mee zal brengen. Verbouwen naast je alledaagse werkzaamheden is ontzettend zwaar. Gelukkig zijn de meeste keukens eenvoudig te installeren. Zorg er echter wel voor dat je hierbij de nodige hulp krijgt. Schakel vrienden of familie in om jou een handje te helpen, zodat de klus een stuk soepeler (en stiekem ook een beetje gezelliger) zal verlopen. 

Blijf wel realistisch. Hoewel het opbouwen van een keuken niet al te lastig hoeft te zijn, wordt het een heel ander verhaal als er ook nog leidingen of dergelijke omgelegd moeten worden. Ook het betegelen van de wanden is een vak apart. Vraag daarom voor ingewikkelde klussen altijd hulp aan een professional. Door de kleine en eenvoudigere dingen zelf te doen, bespaar je alsnog veel geld. Maar zo zorg je er wel voor dat de verbouwing minder stressvol verloopt. 

Laat het los 

Dit is de belangrijkste tip die wij je kunnen meegeven. Een verbouwing is nou eenmaal messy. Soms moet je de controle loslaten. Houd in je achterhoofd dat het resultaat straks geweldig zal zijn. Een paar dagen in de rotzooi zitten is dan ook echt niet erg. Laat het los en geniet. Straks heb jij de keuken van je dromen!