musthaves slaapkamer interieur
Slaapkamer

4 musthaves voor in de slaapkamer

De slaapkamer is de plek om heerlijk in te kunnen ontspannen. Waar je na een lange werkdag eindelijk je kleding uit mag trekken en onder de wol kan kruipen. Terwijl jij je op je matras laat zakken kan je eindelijk aan je welverdiende rust komen. Even genieten van een goed boek of een filmpje en vervolgens heerlijk in dromenland terecht komen. Geef toe, voor jou is dit soms toch ook het hoogtepunt van de dag? Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat de slaapkamer van alle gemakken is voorzien. Een sfeervolle inrichting helpt daarbij. Maar wat mag er nou eigenlijk écht niet ontbreken in deze ruimte? Wij zetten de 4 belangrijkste musthaves voor in de slaapkamer voor je op een rijtje. 

Mooi en comfortabel beddengoed 

Het bed is van essentieel belang voor de comfort en sfeer in deze ruimte. En je kunt natuurlijk nog beter tot rust komen als je onder een prachtig opgemaakt bed kunt kruipen. Denk daarom niet te licht over de noodzaak om mooi en comfortabel beddengoed aan te schaffen. Investeer in een goed dekbed en een sfeervol dekbedovertrek om alvast de toon te zetten. 

Zorg er tevens voor dat het bed altijd schoon en fris is. Was het beddengoed daarom minimaal één keer in de week. Tijdens de warme zomermaanden is het verstandig om dit nog net wat vaker te doen. Zo voorkom je nare luchtjes en zal het dekbed minder klam aanvoelen. Onder een fris beddengoed slaap je uiteraard nog lekkerder. 

Een extra zetel 

Veel mensen vergeten dat de slaapkamer tegenwoordig niet meer alleen als ruimte om in te slapen wordt gebruikt. We lezen hier een boek, nemen nog even de dag door met onze partner of kijken een filmpje. Indien de ruimte dit toelaat is het dan ook verstandig om nog een extra zetel aan te schaffen. Zo kan je heerlijk comfortabel zitten terwijl je nog even van wat extra vrije tijd geniet. Bovendien kan deze zetel ook gebruikt worden om alvast kleren voor morgen klaar te leggen. Zo ben je op alles voorbereid en kan je onbezorgd je bed in stappen. 

Vloerkleed 

In de winter kan het best wel lastig zijn om uit je bed te komen. Het is buiten nog zo donker dat je je liever nog een keer omdraait en de wollen deken nog eens stevig om je heen slaat. Bovendien wil je er niet aan denken om je warme bed te verlaten en met je voeten de koude grond te raken. Om de dag iets prettiger te beginnen is het dan ook slim om een vloerkleed neer te leggen. Zo stap je veel vrolijker je bed uit en heb je nooit meer last van koude voeten. 

Ben je allergisch? Kies dan voor een laagpolig vloerkleed. Deze is eenvoudig te reinigen, waardoor stof zich niet op kan hopen.

Groen, groen en nog eens groen

Een onbezorgde nachtrust begint met het creëren van een sfeervolle en rustgevende slaapkamer. Toch vergeten veel mensen vaak om de nodige decoraties aan te brengen. Waarom zou je hier geld in investeren als je er enkel slaapt? Wie dit denkt heeft het goed mis. Daarom mag ook in deze ruimte een beetje extra groen zeker niet ontbreken. Bovendien hebben planten ook nog eens een positieve invloed op de gezondheid én de nachtrust.