vuurtafel tuin
Tuin

Van je tuin genieten met een vuurtafel

We gaan echt langzaam richting de winter. En als je je radio hebt aangezet vandaag, heb je waarschijnlijk ook al gehoord dat het vannacht gaat vriezen(!). Maar overdag niet meer naar buiten? Zonde van je tuin! Wij leggen je uit hoe je met een vuurtafel nog volop van je tuin kan genieten!

Wat is een vuurtafel?

Een vuurtafel is een tafel met een ingebouwde inbouwbrander. De inbouwbrander werkt in de meeste gevallen op gas, waardoor je de intensiteit van de vlam zelf kan aanpassen. De vuurtafels in Nederland worden vaak gemaakt van hout, aluminium of kunststof. Hout zorgt echt voor die warme, landelijke sfeer en aluminium en kunststof vooral voor een strakke uitstraling in de tuin.

Letterlijk en figuurlijk warmte in de tuin

Doordat je zelf de intensiteit van de vlam aan kan passen door middel van een bedieningspaneel, kan je ook buiten warmte creëren. Perfect voor wat zachtere herfstavonden! En vooral leuk onder een terrasoverkapping, bijvoorbeeld. Als het regent, kan je toch buiten blijven zitten én nog eens genieten van de warmte van de vuurtafel.

Vaak zit de inbouwbrander in het midden van de tafel, zodat je rondom de inbouwbrander nog genoeg plek hebt voor je hapje en je drankje. Gezellig voor als je een avondje met vrienden of familie hebt gepland!

Zelf een vuurtafel maken

Vuurtafels zijn best een investering. Een mooie houten vuurtafel kost vaak wel duizend euro. Gelukkig kan je ook een aparte inbouwbranders kopen, waarmee je zelf een vuurtafel kunt maken. In principe is dat niet heel lastig. Je maakt gewoon een tafel in de afmetingen die jij wenst. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat er in het tafelblad ruimte over moet blijven voor je inbouwbrander. En om het geheel mooi strak te houden, moet er ruimte overblijven voor de gasfles ín de tafel. Op internet zijn veel DIY’s te vinden waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een vuurtafel kan maken.