tuin herfst
Tuin

Ook in de herfst nog van je tuin genieten!

Officieel is het nog net geen herfst, maar als je naar buiten kijkt krijg je toch echt geen zomers gevoel meer. We gaan langzaam weer naar binnen en de verwarming gaat weer aan. Bedenk echter eens hoe zonde het is dat je alleen in de zomer zou kunnen genieten van je tuin.. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij ook in de herfst nog in de tuin kan zitten!

Vuurtafel of vuurzuil aanschaffen

Je hebt ze vast wel voorbij zien komen. Toffe vuurzuilen of vuurtafels op Instagram of Pinterest. In dit jaar zijn ze echt flink in populariteit gestegen. Niet heel gek ook, want vuurtafels zijn echte eyecatchers en je voegt er ook gelijk veel sfeer mee toe aan je tuin.

Een vuurtafel biedt daarnaast niet alleen figuurlijk warmte, maar natuurlijk ook letterlijk warmte. Je kan je handen mooi opwarmen aan de fijne vlammen die uit de inbouwbrander komen. Bekijk de verschillende modellen online, er zijn inmiddels zoveel webshops waar je een vuurtafel kan bestellen.

Terrasoverkapping plaatsen

Er is niets zo onvoorspelbaar als het weer in Nederland. Het ene moment kan de zon heerlijk schijnen en even later kan het met bakken uit de lucht vallen. Een terasoverkapping of tuinhuisje is dan perfect. Het is even een investering, maar het is het naar onze mening zeker waard!

In de terrasoverkapping of tuinhuisje kan je ook nog terrasverwarmers plaatsen. Zo blijf je niet alleen droog, maar ook nog lekker warm!

Planten in je tuin

In de lente en zomer gaan we massaal naar het tuincentrum om kleurrijke planten in te slaan. De bloemen staan prachtig te shinen in je tuin. Maar zodra het kouder wordt, wordt het vaak een saaie boel in de tuin. Kijk daarom ook naar planten die het niet alleen in de zomer, maar het liefst het hele jaar goed doen! Zo hoef je in de herfst (en in de winter) niet tegen een saaie tuin aan te kijken.