industrieel wonen
Interieur,  Woontrends

Woontrend van het moment: industrieel

Er zijn zoveel verschillende woontrends en woonstijlen dat je door de bomen soms het bos even niet meer kan zien. Gelukkig maar, want als elk interieur hetzelfde zou zijn is het ook maar een saaie bedoeling. In dit blog delen we de woontrend die wij in de afgelopen maand veel terug zagen komen. Het industriële interieur! Klaar voor wat inspiratie? Here we go!

Industrieel wonen

Als we aan een industrieel interieur denken, denken we te vaak aan saaie en donkere loften waar geen warmte te bekennen is. Wij willen je echter het tegendeel bewijzen. Er zijn zoveel toffe manieren om deze woonstijl te combineren! Wat dacht je van stoer hout of een toffe gietvloer?!

industrieel interieur

In dit interieur van blogster @Huizedop zie je al direct dat een industrieel interieur niets te maken heeft met ‘koel’, ‘kaal’ en ‘saai’! Door de verschillende kleuren en materialen wordt er juist een ontzettend tof contrast gecreëerd!

Tips voor het samenstellen van een industrieel interieur

En nu zien we je al denken: hoe ga ik dit ook zo stijlvol doen? Je wil toch je eigen draai geven aan een interieur. Daarom proberen wij je een beetje uit de brand te helpen en hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet!

  • Pinterest! Wij zijn dol op Pinterest. En waarom? Omdat daar zo lekker veel inspiratie op te vinden is. Scandinavisch wonen, een industriële look, die vintage feeling of liever botanisch? Voor elke woonstijl is er gigantisch veel inspiratie te vinden!
  • Maak een kleurenpalet. Welke kleuren spreken jou aan? Groen en grijs? Kijk welke kleuren en materialen hier goed bij passen? Een moodboard maken is niet alleen heel leuk, maar zorgt er ook voor dat je inzicht krijgt in wat je nou eigenlijk écht wilt.
  • Combineren maar! De donkere kleuren in een industrieel interieur kunnen vaak voor een wat ‘saaie’ look zorgen als je ze niet combineert met verschillende materialen en kleuren. Combineer een gietvloer met een leren bank en een vloerkleed van wol. Of combineer planten met een fluwelen poef en glazen tafel. Het kan niet gek genoeg!