Dubbele stalen binnendeur in moderne woning
Interieur

Stalen deur ook in 2021 erg populair

Afgelopen jaar was hét jaar om het interieur flink aan te pakken. Een nieuwe kleur op de muur, nieuwe meubels, je huis wat meer sfeer geven door accessoires toe te voegen. En de trend rondom de stalen deur was ook iets waar je echt niet omheen kon. Gelukkig blijft deze trend in 2021 ook nog on-going en ben je helemaal up to date als jouw interieur is uitgerust met deze trendy deuren.

Kun jij wel wat extra inspiratie gebruiken? Of wil je zelf een deur van staal bestellen, maar weet je niet waar je rekening mee moet houden? Wij helpen je een handje!

De verschillende soorten stalen deuren

In de wereld van stalen deuren zijn zoveel mogelijkheden. Denk maar aan:

  • Een enkele taatsdeur
  • Dubbele stalen deuren (zoals bij ensuite deuren)
  • Vaste panelen
  • Schuifdeuren (vaak ook loftdeuren genoemd)
  • Douchewanden

Je ziet gelijk: hier kun je je hele huis mee voorzien. Een mooie stalen deur voor in je woonkamer, een dubbele deur als je echt beschikt over veel ruimte, een stalen douchewand om je badkamer extra luxe te geven.. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een standaard stalen deur of juist op maat laten maken?

Je kunt tegenwoordig bij elke bouwmarkt terecht voor stalen deuren. Het voordeel? Ze zijn een stuk goedkoper dan de specialisten. Maar specialisten heten niet voor niets specialisten. Het nadeel van een stalen deur bij de bouwmarkten is dat je het niet helemaal kunt personaliseren. Vaak hebben ze maar een paar maten en je kunt er niet veel meer aan aanpassen.

Juist daarom is een stalen deuren specialist echt een aanrader. Ze maken elke deur volledig op maat, ook bij afmetingen die afwijken van de standaard maten voor binnendeuren. En daarbij kun je echt alles zelf kiezen. Van de kleur van het stalen frame tot het type glas (helder voor in de woonkamer, melkglas voor extra privacy in de badkamer bijvoorbeeld) en van de handgreep tot de verdeling van de vlakken in de deur. Zo maak je van een standaard deur echt iets persoonlijks dat naadloos aansluit op jouw woonwensen.

Tip: bezoek altijd eerst even een aantal showrooms

We weten allemaal hoe een stalen deur er ongeveer uitziet. Pinterest en Instagram staan er immers vol mee. Maar het zit ‘m echt in de details. En dan wil je zo’n deur toch graag in het echt bekijken. Er hangt namelijk een prijskaartje aan en juist daarom wil je echt zeker zijn van je zaak.

Zoek daarom altijd een aantal specialisten in de buurt. Ga ook naar meer dan één showroom, zodat je de verschillende aanbieders, hun mogelijkheden en uiteraard ook prijzen kunt vergelijken. Je koopt namelijk ook geen bank bij de eerste de beste aanbieder. En ook voor een vloer of keuken ga je langs bij meerdere specialisten. Dus waarom niet wat extra tijd nemen voor je nieuwe binnendeur?!

Afbeelding: Binnendeurvanstaal.com