Screens aan buitenkant van een huis
Interieur

Screens: hoe, wat en waarom?

Bij zonwering denken we al snel aan binnenzonwering, zoals houten jaloezieën en rolgordijnen óf aan buitenzonwering, zoals een zonnescherm. Maar heb je ooit al eens aan screens gedacht? Screens ga je steeds meer terugzien in de aankomende jaren. Het is namelijk een moderne vorm van buitenzonwering waarmee je geen afbreuk doet aan de uitstraling van je woning. Maar wat zijn screens eigenlijk?

Wat zijn screens?

Screens zijn een vorm van raamdecoratie die je aan de buitenkant van je raam plaatst. Het grote voordeel aan screens is dat je de zon filtert, maar je zicht naar buiten niet verliest. Dat komt door de structuur van de stof. De stof is namelijk zo geweven dat je naar buiten kunt blijven kijken als je de screens hebt gesloten. En nog beter: als de screens gesloten zijn, kunnen mensen van buitenaf niet naar binnen kijken!

Heb je ons artikel over stalen deuren al gelezen?

De welbekende ZIP technologie

Om nog net wat duidelijker te maken wat screens zijn: deze vorm van raamdecoratie wordt verspannen tussen speciale zip zijgeleiders. Deze houden de stof van jouw nieuwe screens strak gespannen. Dat zorgt voor een moderne, strakke uitstraling. En het zorgt er ook voor dat de stof van jouw screens bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Van een klein briesje tot onverwachte windstoot: jouw screens overleven het.

Screens op zonne-energie: geen kabels meer

Bij standaard screens kun je jouw screens bedienen met een afstandsbediening. Maar om ze op afstand te kunnen besturen, is elektriciteit nodig. Standaard screens worden daarom geïnstalleerd door middel van kabels die je door de muren van je huis moet trekken.

Bij zogeheten Solar screens, screens op zonne-energie, is dat niet meer het geval. In dit geval zit er een zonnecel in de motor die wordt opgeladen bij daglicht. Je hebt er dus niet alleen zonlicht voor nodig, daglicht is voldoende. En met de afstandsbediening kun jij je nieuwe raamdecoratie eenvoudig zelf afstemmen op jouw wensen.