Kerst Ikea
Woontrends

Kerstcollectie IKEA 2019: Vinterfest!

Je zou denken dat het nog wat vroeg is om aan Kerst te denken, maar met nog maar 1,5 maand in het vooruitzicht (nog 8 woensdagen tot Kerst!) is het toch maar eens tijd om met de voorbereidingen te starten. Ikea is er vroeg bij en presenteerde vorige maand al hun ‘Vinter’ collectie voor Kerst. Benieuwd wat je dit seizoen kan verwachten van een van de populairste woonwinkels? Scroll dan snel verder!

Vinterfest

Nee, dit is geen typefout. De naam voor de nieuwe collectie voor de feestdagen is ‘VINTERFEST’. Past weer mooi in het rijtje van de andere Zweedse namen. Ikea wil met deze nieuwe collectie wat meer rust uitstralen. Met zo’n druk leven is het extra belangrijk om goed je rust te pakken en zonder zorgen te genieten van de fijne wintermaanden en natuurlijk de feestdagen die ons te wachten staan.

Denk je aan Kerst, dan denk je aan ‘rood en wit’. Deze combinatie is een echte klassieker en deze kleuren konden dan ook niet ontbreken. Wat misschien wel opvalt, is dat er niet voor een traditionele rood is gekozen. De roodtint die je in deze collectie veel terug gaat zien, is een wat diepere en traditionele roodtint. Wat warmer en wat chiquer (en nog steeds betaalbaar!). Waar Ikea dit jaar erg op focust, is tijdloze items. Dus kerstballen en andere decoratie voor in de boom die je jaren kan hergebruiken. Zo heb je een stijlvolle en vooral ook milieuvriendelijke Kerst, elk jaar weer.

Ikea Kerst collectie

Het fijne aan de kerstcollectie van Ikea is dat we de mooie prijsjes ook dit seizoen weer kunnen verwachten. Ikea wil voor iedereen een mooie Kerst kunnen creëren. Als je huis mooi is aangekleed, je de kerststol, de gevulde kip, de salades en de desserts in mooie schalen kan opdekken en de sfeer in huis goed is, kan het bijna niet mis gaan.

Trip down memory lane

De kerstcollectie is daarnaast gevuld met speelse items. Denk aan kerststerren, een kerstdorpje, leuke accessoires, speelse vormen en leuke accenten. En om het plaatje compleet te maken, heeft Ikea niet alleen decoratie voor het interieur, maar ook voor extra gezelligheid gezorgd. Je kan vanaf nu namelijk ook leuke bakspulletjes, vormpjes en kookgerei kopen bij dit Zweedse woonwarenhuis. Ikea wil geen serieus gedoe, maar juist meer sfeer en warmte terugzien in de collecties. En naar onze mening hebben ze dat goed gedaan! Wat vind jij?

Kerst Ikea collectie

Ga naar jouw dichtstbijzijnde Ikea locatie of shop de items op ikea.nl!