herfst interieur
Interieur,  Woonkamer

Interieur klaarmaken voor de herfst!

Het is officieel herfst! Als je naar buiten kijkt, merk je het ook al goed. Hoewel we nog heerlijk hebben kunnen genieten van een paar laatste zomerdagen, ziet het weer er nu wat anders uit. Regen, wind.. Tijd om het binnen knus te maken! Met deze tips gaat dat zeker goed komen.

Warme tinten in het interieur

De herfst is de perfecte tijd om wat extra warmte aan je interieur toe te voegen. Kleuren die het in het najaar goed doen, zijn kleuren als brons, bruin, rood en taupe. En het fijne is dat deze ook nog eens superleuk te combineren zijn met stoere items of juist klassieke meubels en accessoires. Een vloerkleed, toffe taatsdeuren, houten vloer, kussens van wol en katoen.. Kortom: tijd om lekker te mixen en matchen! Op zoek naar een tof vloerkleed? Kijk dan vooral even op deze website, daar hebben ze een ruime keuze!

Huis letterlijk en figuurlijk warm

Het is niet alleen leuk om je woning knus (en daarmee figuurlijk warm) te maken. Het is ook goed om te kijken hoe je letterlijk warmte toe kunt voegen. Wij hebben een aantal tips voor je om te kunnen genieten van de warmte zonder een al te hoge energierekening te kunnen verwachten:

  • Let goed op tochtkieren en deuren die niet volledig aansluiten. Vooral de brievenbus in de voordeur zorgt voor een hoop koele lucht. Investeer in tochtstrips en tochtkussens om zo geen koude lucht in je woning binnen te laten.
  • Investeer in dubbelglas. Het is even een flinke investering, maar je gaat het direct terugzien op je energierekening.
  • Investeer daarnaast ook in raamdecoratie. Door de extra laag voor het raam kan de warmte in huis lastiger ‘wegsneaken‘ via het raam. Normaliter verdwijnt er namelijk 20 tot 30%(!) warmte via je ramen.
  • Kaarsjes! Lekker knus én geven warmte af zonder dat je daar energie voor hoeft te verbruiken. En het is ook nog eens erg romantisch.
herfst interieur klaarmaken

Snelle aanpassingen

Je knippert met je ogen en het volgende seizoen staat alweer voor de deur. Een volledig nieuw interieur is leuk, als je huis daar klaar voor is. Wil je gewoon wat meer sfeer in je interieur tijdens de herfst? Dan kan dat ook met een paar snelle en effectieve aanpassingen. Denk aan leuke kussenhoezen, kaarsjes op tafel, leuke posters met herfstkleuren aan de muur en misschien een nieuw vloerkleed. Als je het wat gewaagder aan wil pakken, is een nieuwe kleur (of misschien wel een kleurvlak) op de muur een leuk idee!